Hoe begin ik een bedrijf: 3 essentiële stappen

Hoe begin ik een bedrijf: 3 essentiële stappen

De meest gestelde vraag als je wil beginnen ondernemen: Hoe begin ik mijn eigen bedrijf? 

Of je nu aan het begin staat van je ondernemersreis of klaar bent om je bestaande bedrijf te laten groeien, deze blog is voor jou. We gaan dieper in op de eerste stappen die je kan zetten om je eigen bedrijf met succes te starten!

Waarom ondernemen?

Elke onderneming begint met een waarom. Dit is je persoonlijke drijfveer die zorgt dat jij de motivatie behoudt als het even spannend wordt en twijfelt. Voor velen is de drang naar ondernemerschap geworteld in een verlangen naar vrijheid; de vrijheid om te kiezen wanneer, waar en met wie ze werken.

👉 Vraag jezelf af: Wat drijft je? Wat is jouw reden dat je wil beginnen ondernemen?
Wil je meer tijd met je gezin doorbrengen? Wil je financiële onafhankelijkheid bereiken? Of misschien heb je al een tijdje een passie die je al lang koestert.

Door je 'waarom' helder te hebben, leg je ene stevige basis voor je ondernemingsplannen.

In deze podcast vertel ik je nog 3 essentiële stappen die het verschil zullen maken of dat jij als ondernemer slaagt of faalt.

Je zal ontdekken: 

  • Wat je motiveert om je eigen bedrijf te starten zodat je NOOIT meer moet twijfelen of je wel of niet zal starten.
  • Welke essentiële stappen je moet zetten bij het opstarten van een bedrijf zowel in hoofd- als bijberoep.
  • Waarom je talenten ZO BELANGRIJK zijn.
  • Dat het starten van een eigen bedrijf niet alleen draait over een bedrijf runnen, maar een diep verlangen!
  • Dat het opstarten van een eigen bedrijf niet persé wil zeggen dat jij je vaste baan moet opzeggen.  

Als je op het punt staat om je eigen bedrijf op te starten, of nog steeds blijft twijfelen of het wel een goede beslissing is, dan is deze podcast aflevering wat je moet horen


Duik dieper: Hier lees je hoe je je eigen bedrijf stap per stap succesvol lanceert - en niet langer onnodig tijd verliest door te blijven twijfelen en zoeken naar de juiste informatie op Google.

Deze aflevering is geïnspireerd op de vele vragen die ik krijg van vrouwen die zo graag hun eigen onderneming willen starten, maar niet weten hoe ze er aan moeten beginnen.

Ik weet zelf maar al te goed, hoe moeilijk het kan zijn om die

Eerste stap in het ondernemerschap te zetten

De eerste stap zetten kan zwaar zijn vooral als je niet weet waar te beginnen. En hier wordt de grooste fout gemaakt want in deze fase zijn de meeste vrouwen al bezig met HOE ze het moeten aanpakken of WAT ze moeten doen. Maar waar het echt omdraait, is JIJ! Wat zijn jouw talenten? Neem voldoende tijd om helder te krijgen wat jouw talenten zijn, wat je natuurlijk afgaat en wat je energie geeft. Dit zijn de activiteiten waar je bedrijf op zou moeten focussen.

Wanneer je duidelijk hebt waarom je wil ondernemen en wat je talenten zijn heb je de eerste stappen naar actie gezet!.

En kijk dan is het pas tijd om te gaan nadenken hoe je droombedrijf er zal moeten uitzien. Start dus niet als eerste met HOE moet ik mijn bedrijf opstarten, maar wel WAAROM .

Samen sterker

Je hoeft het ondernemerspad ook niet alleen te bewandelen. Overweeg samenwerkingen, of zoek een mentor (en die ben ik heel graag voor je 🙋‍♀️). Mijn RiseUp programma kan echt een waardevolle hulpbron zijn waarmee je niet alleen tijd en energie bespaart maar ook kostbare fouten mee kan vermijden.

Dit is hetgeen wat ik alle (pré) startende ondernemers aanraad als ze hun eigen zaak willen starten:

🙏 een duidelijke waarom is noodzakelijk om door te zetten

🙏 het starten van een eigen zaak is geen one-woman show, omring je van in het begin met gelijkgestemden

🙏 laat je de weg wijzen door iemand die hetzelfde pad al heeft afgelegd, het gaat je heel wat tijd besparen waar je er nu al te kort van hebt.

Ben je geïnspireerd om je eigen ondernemersdroom na te jagen? Deel je gedachten en plannen met mij in de reacties hieronder! Of stuur mij een DM via Instagram.

Reactie plaatsen