Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?
5 min. leestijd

Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?

Een loopbaanvraag is niet altijd makkelijk om zelf te beantwoorden. 

Een loopbaanvraag is niet altijd eenvoudig om zelf te beantwoorden. Sterker nog, het kan je verlammen en kan ervoor zorgen dat je de focus kwijtgeraakt. En dan helpt het dat iemand vragen stelt en adviseert. Dat je met iemand alle mogelijke pistes kan bekijken. En dat is precies wat ik als loopbaancoach doe. Je inzicht geven wie je bent, waar je in uitblinkt, wat je wil, wat je kan en welke stappen je kan nemen om je doelen te bereiken.

Loopbaanbegeleiding is een praktisch opgezet traject waarin je veel gaat doen, maar vooral gaat ontdekken.  Een ontdekkingsreis waar je fun aan gaat beleven. Want het is nu eenmaal heel fijn om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken!

Loopbaanbegeleiding geeft je de kans om te vertragen en in verbinding te komen met jezelf. Elk traject is op maat van jou en wordt aangepast aan jouw noden en verlangens. 

Enkele concrete voorbeelden van vragen voor loopbaanbegeleiding. 

 1. Ik voel me moe en gefrustreerd op mijn werk. Hoe kan ik opnieuw een beter balans ervaren? 
 2. Ik voel vele twijfels en vragen over mijn werk. Hoe kan ik opnieuw ontdekken wat ik wil? 
 3. Ik wil meer plezier en voldoening in mijn werk. Hoe kan ik dit doen? 
 4. Ik wil weten welke job echt bij me past. Welke talenten kan ik inzetten? 
 5. Ik wil onderzoeken welke loopbaankeuzes ik het best moet maken. 
 6. Ik heb het gevoel dat ik veel meer kan dan wat ik nu doe. 
 7. Ik ben opzoek naar een nieuwe job. Ik solliciteer veel, maar het lijkt nooit geen match te zijn. 
 8. Ik zit gevangen in een gouden kooi, maar ik heb geen plezier meer in mijn job. Hoe kan ik toch een een stap maken in een betere richting. 
 9. Ik ben volop aan het zoeken naar vacatures. Ik spendeer uren tijd in het zoeken naar vacatures. Ik wil liever met focus en een plan op zoek gaan naar een job dat echt bij me past. 
 10. Mijn huidige baan is een sleur. Ik leer niets meer bij. Hoe kan ik hier verandering in brengen? 
 11. Ik wil weten wat mijn talenten zijn en vervolgens heel doelgericht op zoek gaan naar een job die bij me past. 
 12. Ik heb het gevoel dat iedereen gelukkig is in zijn job. Ik voel schaamte om naar een loopbaancoach te stappen. Maar ik wil echt iets anders. 
 13. Ik ben al een jaar op zoek naar een andere job, maar vind maar geen job die bij me past. 
 14. Wat zou mijn volgende stap kunnen zijn in een functie van mijn talenten en noden? 
 15. Wat zijn mijn competenties, waarden, talenten en missie? 
 16. Hoe kan ik opnieuw passie in mijn job brengen? 
 17. Ik twijfel of ik al dan niet op zoek moet gaan naar een job die beter bij me aansluit. 
 18. Ik wil opnieuw een beter evenwicht ervaren tussen werk & privé. Hoe pak ik dit aan?  
 19. Ik ben op een kruispunt gekomen in mijn carrière, maar ik weet niet welke afslag ik moet nemen. 
 20. Ik wil van mijn bijberoep mijn hoofdberoep gaan, maar ik blijf maar twijfelen. Hoe pak ik dit aan? 
 21. Ik heb mijn eigen zaak, maar heb het gevoel dat ik blijf stilstaan en niet meer vanuit een passie werk. 

Tal van voorbeelden die heel concreet ingezet kunnen worden bij loopbaanbegeleiding. Tijdens loopbaanbegeleiding ondersteun ik je bij een hulpvraag waarbij jij, je talenten, competenties waarden en je missie en visie centraal staan. 

Waarom vele blijven twijfelen. 

Heel veel vrouwen blijven lang twijfelen of ze al dan niet in loopbaanbegeleiding zouden gaan. In alle opzichten voelen ze aan dat loopbaanbegeleiding hun in alle facetten zou empoweren, maar toch zijn er heel wat twijfels om lopbaancoaching te volgen. 

 • Faalangst: je bent bang om te falen en denkt dat een loopbaancoach je problemen niet kan oplossen. 
 • Onzekerheid: je bent onzeker over je talenten en je denkt dat een loopbaancoach je niet kan helpen met het bereiken van doelen. 
 • Jijzelf: je vindt dat jij dit alleen moet oplossen en dat je hierbij geen hulp van anderen mag vragen. 
 • Te duur: je vindt het te duur om naar een loopbaancoach te gaan. 
 • Geen tijd: je hebt het te druk of om naar een loopbaancoach te gaan 
 • Te persoonlijk: je vindt het te eng of te persoonlijk om je innerlijke gedachten en twijfels te delen
 • Ongemakkelijk met verandering: je bent bang voor verandering en dat een loopbaancoach je gaat dwingen om op een drastische manier te veranderen. 

Weet dat deze angsten en twijfels normaal zijn. Iedereen heeft ze. Iedereen herkent de fase van weerstand. Maar weet dat deze angsten er enkel zijn om je klein te houden. Je op je zelfde plek houden zodat je niet verder kan ontwikkelen en groeien. Als je twijfelt of loopbaanbegeleiding iets voor jou is, plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Dit zal je verheldering geven en kan er toe leiden dat je wel stappen gaat nemen met de vragen waar je blijft mee rondlopen. Die je tegenhouden om stappen te ondernemen waardoor je ter plaatse blijft trappelen.

Motivator, spiegel en steun.

Ik help je met het maken van de juiste keuzes in werk. Als motivator of als spiegel. Of als steuntje in de rug. 

We besteden een heel groot gedeelte van ons leven aan werk. Laten we die tijd dan ook besteden aan werk waar je voldoening uit haalt. En wat voor werk dat is, dat is voor iedereen anders. Andere vrouwen helpen met deze ontdekkingstocht, dat is waar ik voldoening uit haal! 

Of ik altijd al wist dat ik een loopbaancoach wilde worden? Nee, niet bepaald. Toen ik mijn bachelor verpleegkunde behaalde had ik niet verwacht dat mijn loopbaan deze kant op zou gaan. En toch, nu lijkt het een hele logische stap. Het is me gelukt om stappen te zetten tot waar ik nu ben. En deze ervaring zet ik graag in om jou een stapje verder te helpen. 

Ik weet dus hoe het voelt om zekerheden los te laten, even stil te staan om te kijken welke weg je wil uitgaan. Om te gaan met dat duivels stemmetje dat zit te zeggen dat je vooral moet blijven doen wat je doet. Niet gemakkelijk, heel vermoeiend zelf. Maar als alles op zijn plekje valt, als je opnieuw helderheid en focus hebt dan valt alles op zijn plek.   

Loopbaanbegeleiding bij Studio Jij gaat over het vinden en hebben van werk dat goed bij je past! Dat is het werk doen waar je ogen van gaan stralen! Dat is durven kiezen voor je talenten en keuzes durven maken met vertrouwen. 

Wist je dat? 

Je voor loopbaanbegeleiding eventueel gebruik kan maken van loopbaancheques van VDAB? Hierdoor betaal je slechts 90 euro voor 7u loopbaanbegeleiding (45 euro voor loopbaancheque 1 waarvoor je 4u loopbaanbegeleiding ontvangt en 45 euro voor loopbaancheque 2 waarvoor je 3u begeleiding ontvangt). Dit voor werknemers en zelfstandigen in Vlaanderen met minstens 7 jaar werkervaring.  Als erkend loopbaancoach ben ik hiervoor aangesloten bij het gemandateerde loopbaancentrum Coaching Life. 

Wil je graag nog meer info over loopbaanbegeleiding. Boek hier je vrijblijvend kennismakingsgesprek in of stuur een mailtje met je vraag naar team@studio-jij.be. Reactie plaatsen