Start je eigen zaak met zelfvertrouwen: Het traject voor vrouwen die hun eigen bedrijf opstarten!

Start je eigen zaak met zelfvertrouwen: Het traject voor vrouwen die hun eigen bedrijf opstarten!

Jij bent klaar om je eigen zaak te starten. Of alleszins jij weet dat je wil gaan ondernemen, in bijberoep of misschien wel in hoofdberoep. Ondertussen heb ik als coach al meer dan 50 vrouwen geholpen bij het verwezenlijken van hun ondernemersdromen, en vandaag deel ik je enkele concrete tips die hopelijk inspireert.

Tip 1: Alles begint met zelfvertrouwen

Geloof mij! Iedere ondernemer zal het beamen, maar alles begint met zelfvertrouwen als jij straks je eigen zaak gaat starten. Het beïnvloedt alles, van de keuzes die je maakt tot hoe je omgaat met uitdagingen. Ik herinner me nog goed hoe mijn eigen onzekerheden me bijna weerhielden van het zetten van die eerste stap. Maar zoals mijn mama altijd zei: 'Je kan veel meer dan jezelf denkt'.

Tip 2: Je talenten zijn je ware goud

Mijn eigen bedrijf ben ik maar gestart nadat ik 100% zeker was wat mijn talenten waren. Ik herinner me dat ik me eerst liet gek maken door coaches die spraken over 'snel rijk worden'. But believe me. Als je snel rijk wil worden, blijf dan gewoon lekker in loondienst want ondernemen is hard werken of toch alleszins als je het niet vanuit je talenten doet. Jouw goud? Dat zijn je talenten want als jij er in slaagt om een bedrijf te bouwen met als basis jouw talenten, datgene wat je graag en goed doet, dan gaat ondernemen niet zwaar en heavy aanvoelen. Nee, dan ga je mega veel plezier hebben en dat ga je dan weer uitstralen waardoor je ideale klanten aangetrokken zijn door jou. Een win-win situatie. Niet?

Tip 3: Ondernemen gaat over jou: Hoe wil jij je voelen?

Als jij droomt van een eigen onderneming, is daar een reden voor? Wat is de de reden dat jij droomt van je eigen zaak? Wil je meer vrijheid? En ja, wat betekent dat voor jou? Wil jij zelf beslissingen kunnen nemen? Wil jij je dagen zelf kunnen indelen? Wat het antwoord ook is op deze vraag. Het is jouw bedrijf, het is jouw verlangen dus ieder antwoord is juist. Waarom wil jij gaan ondernemen? En hoe wil jij je voelen? Deze vragen vormen de basis van je onderneming samen met je talenten.

Tip 4: Ondernemen moet je leren

Ondernemen is echt een vak apart. En jammer genoeg leren we dit niet op het school. Erger nog. Het schoolsysteem wil alles behalve dat we gaan ondernemen. Maar ik heb goed nieuws voor je: ondernemen kan je echt leren. Je moet alleen bereid zijn om in het begin hard te werken, nieuwsgierig te zijn en vooral je te laten helpen door experten. Er komt in het begin echt heel veel op je af. Je kan het vergelijken met jongleren met meerdere ballen tegelijk en daarom is het net zo belangrijk om van in het begin de juiste hulp in te schakelen zodat je van het begin kan focussen op de dingen die echt belangrijk zijn. Want heus niet alles is even belangrijk als jij je eigen zaak gaat starten. Echt niet! Maar als je nog geen ervaring hebt, heb je hier geen idee van. Leer van andere ondernemers die al verder staan dan jou en die dezelfde stappen al gezet hebben.

Tip 5: Laat je omringen door gelijkgestemden

Ondernemen kan eenzaam zijn. Zeker als je geen ondernemers in je familie of vriendengroep hebt. Je hebt nog zoveel vragen en twijfels. Laat je daarom van het in begin omringen met gelijkgestemde vrouwen. Vrouwen die net zoals jij willen  ondernemen, die ook hun eerste stappen aan het zetten zijn. Dit is hetgeen wat jij nodig hebt als je bold moves wil gaan maken, als je in de startblokken wil schieten, ... en niet door te luisteren naar goedbedoelde adviezen van familie of vrienden die totaal niet weten wat ondernemen is.

Het starten van een eigen onderneming vraag moed en lef

Je eigen bedrijf starten vraagt in het begin veel moed en lef. Maar geloof me, het is het echt waard! Toen ik mijn eigen zaak begon, wist ik niet zeker of ik het wel kon. Maar elke stap die ik heb gezet, was een boost voor mijn zelfvertrouwen. En voor ik het wist, was ik verder dan ik ooit had gedacht. Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld. Het is allermooiste geschenk aan mezelf: elke dag vanuit mijn talenten doen wat ik het liefst doe. Werken voelt echt niet meer aan als werken. Ik heb gewoon mega veel plezier en ik mag elke dag samenwerken met andere top madammen die ook hun leven terug in handen nemen!

Dat is mijn missie. Andere vrouwen inspireren om te kiezen voor een job waar. ze plezier in hebben en daardoor een vrij en gelukkig leven hebben.

Sta je in de startblokken van je eigen onderneming en wil je graag nog tips krijgen bij het opstarten van je eigen bedrijf. Ik houd er echt van om met andere vrouwen te verbinden. Daarom mag je altijd een vrijblijvende connectiecall bij mij inboeken.

Of misschien heb je nu nog meer het gevoel van: JA, IK WIL GAAN ONDERNEMEN! Neem dan zeker een kijkje op RiseUp pagina want de deuren van mijn uniek groepstraject gaan binnenkort terug open. Er zijn wel maar een beperkt aantal plaatsen, dus snel zijn is de boodschap.

Het RiseUp traject is een uniek groepstraject met persoonlijke begeleiding zonder het prijskaartje van 1-op-1 coaching. Lees hier alles over het traject..

Of kijk even naar onderstaande video voor meer informatie 👇 

Heb je nog andere vragen? Aarzel dan zeker niet om mij een email te sturen of jouw vraag via DM te stellen. 

Liefs,

Defje

Reactie plaatsen