Waarom jij nu nog niet durft te kiezen voor het ondernemerschap!

Waarom jij nu nog niet durft te kiezen voor het ondernemerschap!

Waarom jij nu nog niet durft te kiezen om te ondernemen? Waarom kies jij nog niet om te starten als zelfstandige of zelfstandige in bijberoep? 

Omdat jij het nog niet gelooft. Omdat jij gelooft dat je het nog niet kan! Tijd om een mindset aan te leren van een echte ondernemer. 

⏰ Jij bent de enige die je weghoudt van je droom om de stap naar het ondernemen te zetten. 

En ondernemen hoeft niet zwart/wit te zien, het is ook niet dat ondernemen wil zeggen dat je al je zekerheid moet opgeven. Neen! Het gaat er over dat jij uit je beperkend kader stapt en in mogelijkheden gaat denk i.p.v. beperkingen. Als ondernemer is the sky the limit 🚀

In mijn ogen start alles met wie jij bent als ondernemer. 

Dit is ook het startpunt van het RiseUp traject, weet dat we hier echt maar een klein tipje raken van de ijsberg. 

1 Herkennen van je Self-limiting beliefs

Als jij niet gelooft dat het kan, dan gaat het ook niet gebeuren. Zolang dat jij hier geen shift in maakt, ga je de kracht niet hebben om als zelfstandige te starten. 

Hoe kijk jij naar jezelf? Hoe kijk jij naar het ondernemerschap? Het is echt een on going project om je belemmerende overtuigingen over jezelf en het ondernemerschap om te buigen naar iets dat als een krachtbron voor je werkt. Door je te lang vast te houden aan je eigen beperkende verhalen, ga je ze als waar aannemen met als gevolg dat je denkt in beperkingen. Zie het ontdekken van je self-limiting beliefs als kans om een wereld vol opportuniteiten te zien die je nu nog niet kent. Achter elke beperkend verhaal ligt er namelijk een wereld vol mogelijkheden. Dus: Wat houdt jou op dit moment tegen om te starten als zelfstandige of zelfstandige in bijberoep?

2 Ondernemers-mindset

Ondernemen gaat 75% over mindset. Als jij dus wil gaan ondernemen dan kan dat enkel met een goede mindset. Toen ik begon als ondernemer ontdekte ik al heel snel dat een ondernemers-mindset echt wel een voorwaarde is voor succes. Je mindset gaat over jouw manier van denken en oordelen over bepaalde zaken zoals gebeurtenissen, personen en jezelf. En als startende ondernemer is dit niet je favoriete thema en ben je vooral bezig met vragen zoals: 'Hoe krijg ik klanten?', 'Hoe word ik zichtbaar?','Hoe ziet mijn website er uit?' ... Allemaal lijken we vast te zitten in de HOEDAN? 

Maar de oplossing op je antwoorden ligt 'vlak voor je', het enige wat jij moet doen, is één stapje terugzetten. En stil te staan bij vragen zoals: 

"Wat is je doel?"
"Wat betekent succes voor je?"
"Waarom wil je ondernemen?"
"Wat zijn je persoonlijke behoeftes en verlangens?"          

Door dit stapje terug te zetten, leer je focus te houden, nieuwe ideeën komen veel sneller naar boven omdat je heel duidelijk weet wat je doel is en jij dus focus, richting en motivatie hebt om dit doel ook te bereiken. 

3 Bedenk wie jij gaat eindelijk gaat kunnen zijn. 

Schrijf voor jezelf uit wie je eindelijk gaat kunnen zijn als je kiest om je eigen pad te volgen, te kiezen voor het ondernemerschap. Doorbreek de cirkel. Ik voel dat ik dan terug gelukkig kan zijn omdat ik dan eindelijk de vrijheid creëer die ik nodig heb. Ik voel dat ik niet langer meer afhankelijk wil zijn van anderen, maar zelf aan het roer van mijn leven wil staan.  

Bedenk wie je eindelijk gaat kunnen zijn?

Wil jij eindelijk met vertrouwen de stap durven zetten als ondernemer, starten met je eigen zaak?

Dan is het RiseUp traject helemaal iets voor je. Stap per stap begeleid ik je naar je eigen onderneming zodat je met vertrouwen, kennis en focus je eigen bedrijf in de wereld kan zetten zonder angst, maar met vertrouwen. Het traject is speciaal voor vrouwen die dromen over het ondernemerschap maar die iemand nodig hebben die hen van A tot Z alles vertelt over ondernemen. Ik neem je in het traject bij de hand en zorg dat jij als ondernemer een sterke basis hebt gecreëerd voor je bedrijf waar je vruchten van kan blijven plukken. Ik geef je geen Quick fixed oplossingen, maar duurzame oplossingen waar je als ondernemer kan op blijven vertrouwen. 

Bekijk hier mijn gratis videotraining, waarin ik je 4 tips deel die ervoor zullen zorgen dat je van in het begin met focus en vertrouwen de juiste stappen zet. 


Reactie plaatsen