Terwijl anderen me onverantwoord vonden, sprong ik toch in het avontuur!

Terwijl anderen me onverantwoord vonden, sprong ik toch in het avontuur!

Als coach ontmoet ik dagelijks toffe vrouwen met elk hun verhaal, angsten, twijfels en onzekerheden. Ik krijg heel vaak de vraag krijg over hoe ik mijn stap naar het ondernemerschap heb ervaren daarom vind ik het maar normaal dat ik jullie mijn eigen verhaal vertel 👇.

Van verpleegster naar HR medewerker

In 2011 studeerde ik af als verpleegkundige en ging ik aan de slag in het woonzorgcentrum. Door een schouderblessure moest ik al snel stoppen met deze job en koos ik voor een hele andere richting namelijk toerisme. Maar na 5 jaar wilde ik meer flexibiliteit en zelfstandigheid en besloot ik om mijn eerste stappen binnen HR te zetten.

De befaamde ondernemerskriebel

Mijn zin om te ondernemen dook al heel snel op, maar ik kreeg geen support. Ondernemen werd bestempeld als onverantwoord en niemand leek vertrouwen in mij te hebben.

😔 Je gaat toch je goede baan niet opzeggen voor iets waar je niet van weet of het wel gaat lukken?’

😔Je hebt het toch goed waarom zou je het jezelf nog moeilijker willen maken?

😔Wat als het niet lukt en je je geen loon kan uitkeren en de lening niet kan betalen?

❌ bye bye ondernemerskriebel

Mijn crisis periode

Mijn mama werd plots ernstig ziek. Ze kreeg de diagnose kanker en enkele weken later kreeg mijn toenmalige partner een depressie. Ik heb maanden aan een stuk op automatische piloot geleefd. Toen mijn partner en mama stabieler werden, kon ik weer ademen, durfde ik weer vooruitdenken en kwam mijn ondernemerskriebel opnieuw naar boven. Maar ik zat nog steeds in dezelfde situatie, zonder support, waardoor het opnieuw enkel bij dromen bleef.

Van crisis naar groei!

Toen mijn mama na een slepende ziekte overleed, besefte ik dat het plots gedaan kon zijn en dat ik eigenlijk niet helemaal aan het doen was wat ik wilde doen. In hetzelfde jaar liep mijn huwelijk van 11 jaar op de klippen en viel mijn hele leven in elkaar. Toen kwam het besef. Ik leef het leven dat andere willen dat ik leef. Dit is niet het leven dat ik wil! Ik ben mijn eigen leven aan het saboteren en dat wil ik niet meer.

Ik wist 100% zeker dat ik wilde gaan ondernemen 🥳 , maar ik had heel veel ideeën maar wist niet wat echt bij me paste en wat er ging werken. Maar als leek had ik ook totaal geen idee wat er allemaal op me zou afkomen en bleef ik twijfelen over het feit of ik het wel zou kunnen. Daarom besloot ik om te investeren in een coach die me zou begeleiden met dat gedeelte.

Mijn beste beslissing ooit 🙏. Zij heeft me geholpen om mezelf terug te ontdekken, om mijn eigen talenten en passie terug te vinden en van zodra ik deze terug zag werd het 🔥 snel duidelijk welke weg ik wilde uitgaan. Mijn doelen waren helder en ik wist welke stappen ik wanneer moest zetten. Ik had eindelijk het grote plaatje voor me! En dan ging alles in een stroomversnelling. Ik gaf mijn ontslag bij mijn werkgever, startte als HR freelancer bij verschillende bedrijven en een jaar later ging Studio Jij online. En deze keer had ik er echt wel vertrouwen in!

Mijn gouden kooi verlaten …

Mijn gouden kooi verlaten was ook best moeilijk.

Een vast inkomen, heel wat extra legale voordelen en veel verlof inruilen voor het ondernemerschap zonder zekerheid was echt een hele grote stap.
❌ Het leek nooit het het goede moment
❌ Er was altijd iets belangrijker
❌ Er was altijd iemand met een goedbedoeld advies
Waardoor ik nog meer twijfelde 🤔.

Maar op het moment dat ik besefte dat ik mijn leven in eigen handen mocht nemen en ben gaan investeren in mezelf, was het heel makkelijk🥳. Alles was beter dan terug te moeten keren naar mijn vaste job waar ik geen voldoening en amper waardering voelde. En dit keer stond ik namelijk 100% achter mijn beslissing en had ik er vertrouwen in dat het mij ging lukken!

Ondernemen is nu voor mij 👇 

👉 Kiezen voor mezelf

Door te kiezen voor mijn eigen pad, ben ik gelukkiger dan ooit. Ik durf eindelijk het leven te leven dat ik zelf wil. Ik laat me niet meer leiden door wat anderen denken of vinden. Ik heb dit al veel te veel in mijn leven gedaan en dat heeft me niets positief gegeven. Nu laat ik me omringen door mensen die positief in het leven staan en die net zoals mij hun leven in eigen handen nemen.

👉 Bewustworden van mezelf

Ik besef nu meer dan ooit dat alles begint bij jezelf écht kennen! Zelfkennis is het begin van wijsheid. En je kan ook maar keuzes maken in het leven als je begrijpt hoe je zelf in elkaar zit: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat zijn valkuilen? Nu ik mezelf door en door ken, heb ik zo’n sterke fundering gebouwd dat ik weet hoe ik mijn eigen onderneming moet uitbouwen om er zelf echt gelukkig in te zijn!

👉 Kiezen voor vrijheid

Door te kiezen voor het ondernemerschap heb ik vrijheid. Kunnen beslissen met wie ik werk en wanneer ik werk dat is echt pure vrijheid voor mij.

👉 Dankbaar zijn

Telkens opnieuw ben ik dankbaar als klanten mij het vertrouwen schenken om met mij samen te werken. Het is zo fijn om klanten zien open te bloeien!  Daar doe ik het ook echt voor!

👉 En af en toe eens dik vloeken en op mijn bek gaan 

Want eerlijk is eerlijk. Ondernemen is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het ondernemerschap is ontzettend boeiend en daagt me dagelijks opnieuw uit en dat wil zeggen dat ik soms ook nog eens tegen mijn limieten loop. En ook nog heel wat twijfels en onzekerheden voel bij bepaalde stappen die ik moet zeggen. Ik deed het echt in mijn broek om mijn nieuwste traject in de wereld te zetten. Maar dat is best ok! Dat is echt ondernemen: groeien, uit je comfortzone stappen, bijleren, proberen en doorgaan.

🤩 Kortom: Ondernemen is voor mij één groot avontuur met alleen maar kansen en opportuniteiten. Elke dag bezig zijn met waar mijn hart warm wordt en andere vrouwen mee begeleiden naar het werken en leven van hun dromen dat maakt mij oprecht gelukkig!

Liefs

Defje

PS: Is mijn verhaal herkenbaar voor je? Wil je gaan ondernemen, maar lijkt het nooit het juiste moment of weet je nog niet hoe of wat? Of misschien zie je het bos door de bomen niet en weet je niet hoe je er aan moet starten? Dan is het RiseUp traject iets voor jou! Samen creëren we een sterke basis zodat je met vertrouwen en focus volledig voor het ondernemerschap kan kiezen. Boek hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek en kom alles te weten over dit traject.

Karolien
Door

Karolien

op 13 Jul 2023

Zo een mooi en dapper verhaal, jouw eigen weg gaan binnen het ondernemerschap! Ik herken veel: de twijfel die anderen zaaien en de weinige support. Maar zeker ook de vrijheid in je eigen keuzes maken op vlak van klanten, hoeveel en waar werken. Heerlijk!

Debby Minnart
Door

Debby Minnart

op 14 Jul 2023

Hoi Karolien, heel fijn om te lezen dat het ook herkenbaar voor je is. En bedankt om hier even een reactie op te geven. Gr. Defje

Reactie plaatsen