Help? Ik weet niet wat ik wil.
3 min. leestijd

Help? Ik weet niet wat ik wil.

Wat als jij je echt blijft verstoppen achter de zin 'Ik weet niet wat ik wil?' 

💔 je niet de juiste focus hebt en vasthoudt aan de foute dingen?

💔 je de neiging hebt om dingen uit te stellen te vermijden uit angst voor het onbekende of uit angst dat het niet mogelijk is.

💔 continue het gevoel hebt van niet gelukkig te zijn en geen voldoening meer te voelen in je baan?

Waardoor je

😥 het gevoel hebt dat je aan ronddwalen bent en helemaal geen idee hebt waar je naar toe wil. In plaats dat je helder hebt wat je doel is, waarom je dit wil en hoe je het werkelijkheid gaat maken.

Dit was exact de situatie van Marijke voor ze deelnam aan de workshop Talentday.

Daarnaast dacht ze dat ze gewoon ‘gemiddeld’ was. Ze wist niet wat ze echt goed kon en had het gevoel dat iedereen dat ook kon. Ze dacht daarom dat haar pad saai moest zijn en dat ze gewoon maar beter lekker ‘normaal’ kon doen. En toch bleef het verlangen om terug meer voldoening en plezier uit haar baan te halen zodat ze ook gewoonweg een leukere mama en partner kon zijn voor haar gezin.

Ik weet niet wat ik wil - Tip 1: Ontdek wie je bent 

We gingen hier uitgebreid mee aan de slag tijdens de workshop, en hier groeide iets heel belangrijk bij mee en misschien is dit wel de doorslaggevende factor als het gaat over een gelukkig leven hebben: zelfvertrouwen!

Want je mag nog zoveel talenten hebben, als je niet het zelfvertrouwen hebt, dan blijf je vastzitten in een vicieuze cirkel van twijfels.

Op het moment dat ik mijn corporate baan opgaf en helemaal voor mijn eigen praktijk ging, was dit ook bij mij. Ik ging van in het begin naar een coach die mij geholpen heeft om mij terug als persoon te zien met al mijn unieke talenten. Ze hielp mij begrijpen van waar mijn weinig zelfvertrouwen kwam en op die manier ook mijn inzicht in mezelf te vergroten en te begrijpen hoe ik daar mee moest omgaan. En bovenal ze liet mij zien dat als ik een volgende stap in mijn leven zou willen zetten, niet het gevoel wilde hebben van ‘is dit het nu’ dat ik mezelf de belofte moest doen om mezelf te blijven uitdagen en niet te verstoppen achter excuses die uiteindelijk ook alleen maar excuses zijn. Dat heeft er voor gezorgd dat ik mij ontzettend krachtig begon te voelen en dat ik niet meer handelde uit angst, maar uit vertrouwen ‘dat ik het waard ben om te kiezen voor het leven wat ik wil’.

Als er nu dagen zijn waarop ik het gevoel heb dat ik weer heel erg in de twijfelmodus zit - en die zijn er soms nog meer dan ik wil - voel ik me ook niet direct down. Ik heb het vertrouwen om terug te keren naar mijn eigen essentie en om vanuit mijn persoonlijke drijfveren en zielsverlangens terug helder te krijgen waar ik naartoe wil en van waar ik al kom.

Het gaat dus niet over trucjes leren, over snel resultaten behalen en hopen dat je droomleven van zelf komt. Nee, daar doe ik niet aan mee. Ik wil dat jij een laagje dieper gaat om vanuit jezelf op zoek te gaan naar antwoorden, die je helpen en om vervolgens vanuit je verlangens en talenten te gaan voelen wat jij te doen hebt om daar te geraken.

Ik weet niet wat ik wil - Tip 2: Ontdek wat je talenten zijn 

🫶 Door haar te doen begrijpen wie dat ze is, los van de verwachtingen van anderen: wie ben ik, hoe wil ik mij voelen in mijn leven en mijn werk, waar wil ik voor staan en waar krijg ik energie van?

👍 Door te begrijpen dat ze uniek is. Wat zijn haar unieke talenten en hoe kan zij het verschil maken voor anderen in haar job?

💪 Door haar een actieplan te laten maken. Soms lijken grote doelen ontmoedigend, maar door ze op te delen, wordt alles behapbaar.

Ik weet niet wat ik wil - Tip 3: Actie nemen 

Het duidelijk krijgen van wie Laura is, was direct een eye-opener voor haar. Omdat je op deze manier van werken het zelf zal voelen dat de verhalen die jij jezelf vertelt niet kloppen. De waarheid is dat jij uniek bent, dat je het waard bent om te benoemen wat je echt wil. Want tuurlijk weet jij wat je wil, je weet alleen nog niet hoe je dit moet bereiken en je bent te ver van je eigen essentie verwijderd om te voelen hoe uniek je wel bent.

En deze shift is blijvend. Want al mijn klanten hebben na een live dag een stappenplan waarbij ze elke stap hebben uitgeschreven zodat ze zichzelf niet meer verliezen in de tijd maar direct de juiste focus hebben.

Dus laat het voor eens en altijd duidelijk zijn: jouw talenten zijn de sleutel tot een gelukkig en vervuld leven. En als je je dan nog eens verliest in je beperkende verhalen, is er geen probleem, omdat je nu een sterke basis hebt en altijd weet wie dat je echt in de essentie bent.

Wil je graag vanuit je talenten meer zelfvertrouwen krijgen? Neem dan zeker een kijkje in mijn aanbod van 1:1 loopbaancoaching met loopbaancheques en de live Talent day. 

Meer informatie Live Talent Day - ontdek je talenten tijdens deze live dag: https://studio-jij.be/live-talent-day/ 

Meer informatie 1:1 loopbaancoaching met loopbaancheques: https://studio-jij.be/loopbaanbegeleiding/

Reactie plaatsen