Hoe Ik Stopte met Leven van Weekend naar Weekend

Hoe Ik Stopte met Leven van Weekend naar Weekend

Als ondernemer geniet ik van een vrijheid die nooit-of-te-nimmer had in mijn vaste 9-tot-5 baan. Ik leefde echt van weekend weekend naar weekend, van vakantie tot vakantie. Laten we het hebben over hoe mijn leven veranderd is door te gaan ondernemen, en hoe dit ook voor jou kan zijn.

Van vakantie tot vakantie leven 

De sleur van de werkweek. 

Let be honest. In al mijn vorige jobs keek ik constant uit naar de volgende vakantie. Ik was nog niet uit verlof, of ik had een volgende vakantie al vastgelegd. Op den duur was ik zelf bezig hoe ik zo optimaal mogelijk al mijn verlof kon inplannen door het strategisch in te plannen. Wat echt insane is als je weet dat ik al standaard 45 dagen verlof had 😉.

Vakantie was voor mij een manier om echt uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. En tussen vakanties voelde aan als overleven. Nu ik ondernemer ben, heb ik hier echt voorgoed afscheid van genomen. Het effect van niet langer van vakantie naar vakantie te moeten leven, is echt gigantisch.

Waar het omgaat is flexibiliteit 

Als ondernemer heb ik echt alle touwtjes in eigen handen. Ik bepaal zelf mijn agenda. En elke dag plan ik mijn agenda in rond wat ik nodig heb en mijn gezin. Op maandagochtend werk ik niet en vind je mij in de sportschool. En tussen 12u en 13u maak ik tijd vrij om mijn dagelijkse wandeling te doen. Dat was gewoon onmogelijk toen ik nog werkte in loondienst.

Van Weekend tot Weekend Leven

Weekends waren mijn noodzakelijke break 

Weekends voelde voor mij echt aan als een noodzakelijke pauze om op adem te komen van een hectische werkweek. Erger nog. Op donderdagavond was ik al aan het aftellen naar vrijdagavond om dan te kunnen lanen en op mijn tempo te leven. Om niet van hier naar daar te rushen.

Evenwicht Vinden Tussen Werk en Privé

Als ondernemer ben ik niet langer meer op zoek naar balans. Mijn privé- en werkleven die lopen gewoon door elkaar en dat zorgt dat ik niet continue meer moet balanceren, maar dat ik gewoon mag zijn. Maar. Let be honest: tuurlijk vind ik mijn weekends heerlijk want die staan gewoon in teken van mijn kids die door de week naar school gaan. Maar de weekends zijn dan ook echte weekends omdat ik tijd heb voor mijn kinderen, voor mezelf, voor vrienden en familie.

Dit is hoe ik ervoor zorg dat er automatisch balans is tussen mijn werk en mijn privéleven:

  1. Ik plan mijn dagen: Ik plan echt alles in inclusief pauzes en blokken voor onvoorziene omstandigheden. Als mama zijnde is dat geen overbodige luxe.
  2. Ik ben kritisch en stel heel duidelijk mijn eigen grenzen: IK bepaal wanneer ik werk en niet. En vooral ik zeg niet op alles JA, maar ben kritisch of het wel of niet een meerwaarde is voor mij.
  3. Ik zet mezelf op de eerste plaats: Ik plan heel bewust voor mezelf activiteiten voor mezelf in waar ik energie van krijg. Die energie die voelen mijn klanten, mijn vrienden, mijn partner en ikzelf.

❌ Mijn Tijd Laten Bepalen Door Anderen

De Beperking van Een Vaste Agenda

Ik werk nog altijd met een agenda, puur en alleen om zo efficiënt mogelijk te werken, en in zo'n weinig mogelijk uren zoveel mogelijk te doen. Die focus en strategie heb je echt nodig als je wil groeien als ondernemer. Maar het grote verschil is dat ik niet langer meer afhankelijk ben van anderen. Anderen bepalen niet langer mijn agenda. Waar ik in loondienst continue een pionnetje was waar anderen continue tegen mij zeiden: en nu is het een vergadering, en dan moet je beschikbaar zijn voor klanten, en dan is het tijd voor administratie. Bepaal ik deze nu dus zelf - gevolg ik kan op veel minder tijd veel meer werk doen want ik weet wat mijn energie is doorheen de dag.

Prioriteiten Stellen als Ondernemer

Prioriteiten stellen is the key 🔑 tot succes. Wat heeft nu het meest je aandacht nodig en weet je dat je omzet gaat bieden.

Leuk al deze informatie, maar hoe kan ik de stap nu zelf zetten naar een eigen bedrijf?  

Als jij de stap wil zetten naar je eigen bedrijf dan kan ik je alleen maar adviseren om de stap te zetten - en niet te wachten op het perfecte moment (want nope: dat komt er dus echt niet hé).

Hier is hetgeen wat je moet onthouden als je wil ondernemen:

Ontdek eerst waarom je wil ondernemen. Als je helder hebt waarom je wil ondernemen, zal je sneller je verantwoordelijkheid opnemen om het ook echt te doen.

✅ Gun jezelf het leerproces en leer van iemand die staat waar jij al wil staan. 

✅ Investeer in je eigen talenten.

Toen ik begon met ondernemen, ben ik héél lang op zoek geweest naar een coach of een opleiding waar dit alles samen komen. Niet zo'n saaie opleiding. Nee, ik wilde een cursus waar je echt in leert ondernemen zodat je ook echt het vertrouwen krijgt in jezelf. Waarin talenten, echte verlangens en doelen echt samen komen.

En hier zijn we ... Ik besloot hier zelf mee aan de slag te gaan. Mijn eigen traject, mijn eigen cursus die vrouwen begeleidt naar hun eigen bedrijf.

>>> RiseUp: Het traject voor vrouwen die klaar zijn voor vrijheid en impact. 

Ben je benieuwd naar mijn eigen verhaal. En hoe ik echt de stap naar ondernemen heb gezet. Lees hier mijn eigen verhaal. 


Reactie plaatsen