Hoe Irina ging van loondienst naar ondernemen

Hoe Irina ging van loondienst naar ondernemen

Het was november 2022 toen Irina besloot om het roer om te gooien. Voldoening kreeg ze niet meer uit loondienst. Haar verlangen naar vrijheid was groot, maar ze zag haar pad als ondernemer niet voor zich.

Ik ontmoette Irina al in september 2022, ze had interesse in loopbaancoaching maar de stap om alles in kaart te brengen vond ze wat moeilijk. Ze besloot om haar zelf toch nog één maand extra te geven en zelf te kijken hoe ze het ‘probleem’ kon oplossen. Ze wilde toch liever zelf uit de vicieuze cirkel stappen.

Maar eind oktober 2022 belde Irina me op en zei ‘Ik kan dit echt niet meer alleen’. Het ergste van al is zei ze: ‘ik weet niet meer wat het probleem is’. Ik weet ook helemaal niet meer wat ik ‘wil’, het enige dat ik weet is dat ik dit niet meer wil.

Laat me eerst wat meer vertellen over Irina:

Irina, 35 jaar, een mooi diploma en aan de slag bij een bekend marketingbedrijf. Op papier leek haar leven perfect want ze werkte haar snel op tot teamcoach in het bedrijf waar ze altijd wilde werken.

Maar toch maakte het haar niet meer gelukkig. Ze wilde iets anders gaan doen. Ze voelde aan alles in haar lichaam dat ze weer van waarde wilde zijn, impact kunnen maken met datgene wat ze zelf graag en goed deed.

Maar net daar zat het probleem want doordat ze niet meer gelukkig was in haar job werd ze steeds onzekerder over zichzelf en haar kwaliteiten. En telkens opnieuw maakte haar enthousiasme weer plaats voor onzekerheid en twijfel en nam ze dus geen eerste stap naar wat ze écht wilde. Ze wist wel dat er meer in haar zat, ze wist ook dat ze iets te brengen had, maar ze wist nog niet wat en hoe. En dus bleef ze twijfelen of dat ze het wel echt kon ‘ondernemen’.

Dit was Irina voor dat ze in loopbaancoaching kwam bij:

😔 Ze leefde vooral in haar hoofd en niet vanuit haar hart waardoor ze haar zelf was kwijtgeraakt.

😔 Weinig tot geen zelfvertrouwen omdat ze niet meer wist wat haar talenten waren.

😔 Geen energie en op zoek naar rust.

😔 Zoekende, maar niet wetende welke richting ze uitwilde. Het enige wat ze zeker wist was wat ze niet meer wilde.

😔 Twijfelachtig over loopbaancoaching want hulp vragen voelde aan als falen.

Onzeker, vol twijfels, vastzitten in een vicieuze cirkel waar ze ongelukkig in was, geen focus, energieloos, …. en bang om zich te laten helpen.

Want te vaak wordt nog gedacht dat je laten helpen door een expert hetzelfde is als falen.

Terwijl dat hulp vragen aan een expert net een teken van moedig zijn is want dat wil zeggen dat je iets wil doen aan een situatie waar je niet gelukkig van wordt. Van het moment dat je de eerste stap zet naar begeleiding, zet je de stap naar verandering en kies je voor actie. En dus ook voor jezelf.


Hulp vragen betekent niet dat je faalt. Hulp vragen is net het bewijs dat je moedig bent. 


En dit is Irina NU:

🤩 Ze straalt omdat ze opnieuw haar eigen talenten en zielsverlangens ziet en dat geeft haar zelfvertrouwen.

🤩 Gefocust op haar doel ‘ondernemen’.

🤩 Ze vindt rust en heeft weer helder waar het allang niet meer stroomde.

Hoe zijn we tot dit resultaat kunnen komen?

Tijdens de coachingsessies zoomde we in op bepaalde situaties, denkpatronen, gedachten, belemmerende overtuigingen om vervolgens weer uit te zoomen en het grotere plaatje te zien.

👉 Hierdoor werd het voor Irina steeds duidelijker ‘waarom’ dat ze die negatieve gevoelens ervaarde en hoe dit leidde tot een vicieuze cirkel waar het moeilijk is om uit te stappen.

Zo ontdekte Irina haar zielsverlangens. Ze wilde haar vrij, trots en op haar gemak voelen in haar werk en leven.

👉 Door haar eigen verlangens helder te krijgen had ze opnieuw focus en houvast bij het nemen van beslissingen.

Irina was ook heel onzeker geworden, mede omdat ze haar eigen talenten niet meer zag. We deden samen een talentanalyse.

👉 In de talentenanalyse kwam naar boven dat ze continue in beweging moet zijn, maar wel in een organisatie waar aandacht is voor verbinding en eerlijke communicatie.

Ze is van nature introvert en zoekt het liefst gelijkgestemden op met dezelfde ideeën. Als ‘uitblinker als ik wil’ leert ze ook het liefst van de beste en bouwt ze graag mee aan iets dat echt impact kan maken. En zo kwamen we tot de basis van haar probleem. Want om gelukkig te zijn in je job moet je minstens 70% van de tijd uit je talenten kunnen werken en dit was niet het geval bij Irina. Door terug bewust te worden van haar eigen talenten kreeg Irina opnieuw zelfvertrouwen en vielen alle puzzelstukjes bij elkaar.

Irina koos voor actie

Irina heeft op 6 maanden tijd alle stappen gezet waar ze al 2 jaar mee in haar hoofd zat. 

  Ze werkt nu als VA voor startups die vooral focus leggen op innovatie en waarbij de nieuwfreak in haar voortdurend wordt uitgedaagd om mee te zijn in een wereld vol verandering.

   Ze zegt ook heel bewust alleen ja tegen opdrachten als ze voelt dat er een match is met de opdrachtgever. En dit is de vrijheid waar ze van droomde: zelf kunnen beslissen met wie ze kan samenwerken.

  Door loopbaancoaching zei Irina JA tegen het ondernemen. En ging ze vanuit haar talenten en zielsverlangens op zoek naar datgene wat haar plezier en uitdaging geeft en bewandelt ze met zelfvertrouwen haar eigen pad!

👉 Wil jij ook:

Met vertrouwen uit je gouden kooi breken om te gaan ondernemen? 

Je talenten ontdekken en voelen? 

Leven volgens je eigen persoonlijke verlangens? 

JA?!

Dat is ook wat ik je toewens! 

Om met een sterke fundering te bouwen aan je droom!
Om niet langer meer te blijven hangen in de ‘wat-als’ fase! Maar met vertrouwen te kunnen kiezen voor je eigen pad.

In het RiseUp traject voor vrouwen die willen gaan ondernemen doorloop ik met mijn klanten dit hele proces: Ik bekijk met hen samen welke vragen, twijfels en onzekerheden ze hebben. 

Ben jij dus al een tijdje aan het dromen om voor jezelf te beginnen, wil je meer vrijheid en voldoening, maar blijf je maar twijfelen over 'Gaat het mij wel lukken', 'Wat wil ik dan exact gaan doen' of 'Hoe moet ik gaan ondernemen'. Dan is het traject voor vrouwen die willen gaan ondernemen misschien wel iets voor jou! Je kan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen want plaatsen zijn beperkt. 


Reactie plaatsen